Wat doet een leefstijlcoach?

Wat doet een leefstijlcoach?

 

Ik ben Linda ter Horst, leefstijlcoach voor Focus Health Coaching en onderdeel van het team GLI BEWEEGKUUR in Vlaardingen en Schiedam.

Graag neem ik u mee in een van mijn spreekuren, zodat u een indruk kunt opdoen wat leefstijlcoaching inhoudt.

 

Het is dinsdagochtend 10:00 uur. Er staan een coachgesprek BEWEEGKUUR op de agenda. De patiënt is doorverwezen door de huisarts. Reden? Obesitas en als gevolg daarvan een te grote druk op het lichaam waardoor last van de gewrichten en slaapapneu. De bloeddruk is te hoog en de medicatie voor diabetes zijn verhoogd.

 

Het is inmiddels het 3e coachgesprek en de patiënt heeft al een aantal doelen bereikt door de stap voor stap aanpak. Wat houdt dit in? Tijdens de intake bespraken wij de reden voor deelname aan de BEWEEGKUUR. De belangrijkste waren:

 

  • Diabetesmedicatie naar beneden + bloeddruk naar normaalwaardes
  • Afvallen zodat de slaapapneu en de gewrichtsdruk afneemt
  • Fitter zijn en een stuk wandelen met mijn gezin, zonder na 500 meter uitgeput te zijn
  • Gezond oud worden; mijn kinderen zien opgroeien

 

De patiënt stelde hiervoor een aantal doelen:

  • Niet meer elke avond een koek bij de koffie
  • Geen suiker meer in de thee en cola vervangen voor de light versie
  • Geen chips meer voor de TV
  • Dagelijks een half uurtje wandelen

 

Uiteraard kunnen de doelen niet in 1 keer worden gerealiseerd. Dit gebeurt in kleine stappen, passend in uw leven. De focus ligt op het aanpassen van gedrag. Het doorbreken van vaste gewoontes. En dat laatste is best weleens lastig. Daarbij ondersteun ik u. Samen zoeken wij de juiste weg die bij u past om te komen tot een gezonde leefstijl.

 

Gelukkig hebben wij hier 2 jaar de tijd voor. Deze 2 jaar staan niet voor niets. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat er 2 jaar voor staat om vast gewoontegedrag blijvend te veeranderen.

Dus: Geen haast, stap voor stap en ontdekken wat bij u past binnen de mogelijkheden die u zowel op fysiek als mentaal vlak aankan.

 

Bereken uw BMI: BMI berekenen | Voedingscentrum

Is uw gewicht te hoog of veel te hoog? Maak een afspraak met de huisarts om te vragen of u in aanmerking komt voor de GLI. De GLI wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

 

Ik kijk ernaar uit om u te mogen ontmoeten op een van onze mooie locaties in Schiedam en Vlaardingen.